
BLOGGER ––––––––BLOGGER––––––––BLOGGER
Mă adresez bloggerilor și în general deținătorilor de site-uri web, de afaceri online.
Apoi îi vorbesc cititorului în căutare de eliberare mentală, de speranță la fericire și de un nou start, celui care caută un câștig în plus și celui care vrea să învețe cum să gândească.
Motto-ul acestui blog este „Nu doar educație, ci un mod de gândire” și fiecare articol de pe acest site e scris în așa fel încât să te facă să gândești singur.
Mesajul
Cel mai important element care poate să aducă beneficii semnificative oricărui blog, este:
„oportunitatea de a transmite un mesaj”.
În această strategie, fiecare articol e bine să spună care-i e menirea, ce anume vrea să spună dincolo de cuvinte.
Un bun exemplu în această privință îl reprezintă prietena Georgiana de la Ordine sau Dezordine.
Mesajul ei e clar, sub sloganul: „În mintea ta fă o dezordine organizată”. Ordine sau Dezordine ne dă de înțeles că toate lucrurile au sens și că viața merită trăită iar din conținut aflăm opinia nuanțată a autoarei cu privire la o mulțime de subiecte interesante.
În felul acesta, mesajul sub care ești identificat de către cititori va deveni în cele din urmă brandul tău, imaginea ta.
De ce nu folosesc prea multă publicitate pe site
Da, și eu lucrez cu 2performant.com.
După articolul privitor la „strategiile de succes pentru salvarea blogului”, mi-am amintit că, pe când mă jucam cu Google Adsense, Google îmi afișa fără greșeală, doar conținut relevant articolelor pe care le scriam, lucru care îmi arăta ce anume îi place acestui motor de căutare.
Și în ziua de azi, se întâmplă la fel.
Totuși, continui să văd bannere și anunțuri publicitare irelevante cu ceea ce citesc pe site-uri.
Atenție!
Înțeleg advertorialele pentru că acestea au legătură directă cu noi și reprezintă opiniile noastre despre acele produse sau servicii.
Pot să înțeleg și câteva bannere în directă legătură cu subiectele pe care le abordez frecvent pe site, dar cârnați întregi de bannere și anunțuri care nu fac decât să îmi scoată ochii în calitate de cititor, ar fi ridicol să pun pe blog.
În plus de ce aș pune până la urmă multă publicitate PPC pe site din care aș putea câștiga maximum 10 Euro per mia de vizualizări/25-50 click-uri cu finalizare comandă?
Bannerele trag de site. Întrebați-mă pe mine care am vreo 100 de pluginuri instalate și care trag de fiecare pagină din site ca de o piatră de moară.
Din punctul acesta de vedere mă consider binecuvântat deoarece în cea mai mare parte, rulez doar pe dispozitive Apple iar Safari are modul „Citire”, și mă scapă imediat de toate bannerele și brizbrizurile inutile unui articol de care sunt interesat, permițându-mi astfel să citesc imperturbabil. AVIZ celor interesați.
Advertoriale
Am scris și advertoriale (advertorial=articol plătit), de 700 de cuvinte, și chiar de mai mult de atât de câteva ori, însă încerc să nu depășesc acest număr de cuvinte per advertorial și ca regulă, nu postez articole sub 500 de cuvinte. Indiferent despre ce subiect e vorba.
În consecință, majoritatea advertorialelor mele ca număr de cuvinte, se situează undeva între 500 și 700 de cuvinte.
Ceea ce încerc să fac cu regularitate este să postez articole noi.
Un lucru bun pe care vi-l spun tuturor este să creați mai multe variante de articol pe același subiect și să postați cât mai des.
În ultimul articol pe care l-am scris pe subiect (Blogul tău e pe moarte? Strategii de succes. Cum să îți mărești traficul pe blog.), am vorbit despre câteva strategii pe care intenționez să le folosesc pentru a-mi recâștiga cititorii.
Acest articol abordează alte asemenea strategii, sub un alt titlu.
Pentru băieții și fetele care vor să vândă.
NU VĂ SUBESTIMAȚI CITITORII!
Ne aflăm într-o continuă revoluție cognitivă iar la nivel intelectual, în oameni au loc schimbări majore. Utilizatorii de internet, oamenii în general, dar primii în special au devenit capabili a se adapta la schimbări rapide din ce în ce mai ușor.
Studiile arată că devenim tot mai inteligenți (la mine nu se vede, așa e), și că această inteligență este influențată de mediul în care trăim, individualitatea jucând un rol major în asta…
Ca indivizi, devenim tot mai conștienți de faptul că suntem persoane distincte, dar în același timp că formăm un tot unitar cu cei din jurul nostru, mediu care se tot lărgește cu fiecare zi (v. Social Media).
De aceea din punctul meu de vedere relaționarea este cea care ne poate aduce mai mulți vizitatori pe blog pentru că inteligența emoțională este cea care pare a se impune din ce în ce mai mult. De aceea rețelele sociale au devenit atât de populare, informația fiind distribuită ușor și rapid permițând oamenilor o interacțiune directă cu aceasta.
Problema este procentul imens de informații inutile din media, lucru care face atât de dificilă, din punctul meu de vedere, fidelizarea publicului.
De aceea eu zic că singura cale este furnizarea unui conținut de calitate însoțit de o relaționare la nivel emoțional cu acest public.
Ca atare, dacă vreți să dezvoltați o afacere reală cu firme precum 2Performant, este o idee bună să câștigați înainte de toate încrederea publicului căruia vă adresați și abia apoi să încercați să-i vindeți lucruri.
Prea multă publicitate strică.
Determinați în cititorii voștri un sentiment de apreciere înainte de toate.
Așadar, rezumând articolul de mai sus, pot sublinia următoarele:
1. Creați o personalitate distinctă blogurilor voastre, creați un mesaj specific pentru fiecare blog, în fiecare articol transmiteți mesajul acesta și evitați plasarea prea multor ad-uri pe blog.
2. Creați advertoriale utile cititorilor voștri.
Faceți acest lucru, nu pentru că acestea vă aduc venituri ci pentru că vă place să vorbiți despre produsele sau serviciile pe care le promovați.
Metoda se aplică cu succes în afaceri unde cei mai prosperi antreprenori lucrează pentru a rezolva problemele clienților înainte de toate.
În ceea ce vă privește pe voi bloggerii, cititorii simt dacă sunteți sau nu pasionați de subiect. Rămâneți între 500 și 700 de cuvinte per advertorial. Cu non-advertorialele pe orice temă puteți sări de 1000 de cuvinte până la 2500 cuvinte per articol (nu vreți să plictisiți).
De ce cred că asta este lungimea ideală?
Pentru că un advertorial de 500 de cuvinte este suficient de lung cât să nu fie superficial iar 700 de cuvinte reprezintă o limită care mă ajută să evit să devin plictisitor.
Voi puteți avea propriile idei și strategii în această privință așa că puteți sări acest pas deoarece este o preferință personală a mea.
3. Dezvoltați o relație de prietenie efectivă cu cititorii voștri și evitați lucrurile care i-ar putea supăra (v. Vânzări inutile).
Ce credeți voi, putem dezvolta o afacere cu un blog fără multă publicitate?
Ce alte strategii mai putem folosi pentru a mări traficul pe site?
Împărtășiți-mi părerile voastre.
În speranța că veți găsi util acest articol, vă mulțumesc pentru lecturare!
Succes!
Spune-mi ce crezi...